Δύσκολη περίοδος για όλους μας το δεύτερο lockdown και οι θερμίδες κάνουν πάρτυ!
Πολλοί λένε ότι η μόνη απόλαυση τους είναι το φαγητό πλέον! Για να μην βάλεις όμως βάρος και τρως κενές θερμίδες, σου έχω την λύση. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε γρήγορα, μετά κάνε τα απαραίτητα ψώνια και μπες στην κουζίνα! Η συνταγή είναι για 2 άτομα
Για τον κιμά:
250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι καγιέν
Τα ζυμώνω πολύ καλά και φτιάχνω 2 μεγάλα μπιφτέκια. Τα αφήνω μισή ώρα στην άκρη και μετά τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι δίχως λάδι
Αντί για ψωμί μανιτάρια Portobello:
4 μεγάλα μανιτάρια
Τα γυρίζω ανάποδα και πασπαλίζω λίγο χοντρό αλάτι. Τα αφήνω από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο ανάποδα με το αλάτι να τραβήξει τα υγρά. Τα ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά και από τις δυο πλευρές πιέζοντας τα.
Παράλληλα σε αντικολλητικό χαρτί ψήνω στον φούρνο γλυκοπατάτες τις οποίες έχω πασπαλίσει με ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι.
Όταν είναι όλα έτοιμα, στήνω το κάθε μπέργκερ. Μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα στο εσωτερικό του μανιταριού, τοποθετώ το μπιφτέκι, μια φέτα κρεμμύδι, μια φέτα τομάτα, λίγο μαρούλι και σκεπάζω με το δεύτερο μανιτάρι. Λίγες πατάτες και ιδού. Το πιάτο μας είναι έτοιμο.
Κατάλαβες πιστεύω ότι έχεις γλιτώσει μίνιμουμ 350-400 θερμίδες από αυτό το πιάτο!
Καλή απόλαυση!