Πιο καλοκαίρι πεθαίνεις με τον Κέλσιο να μην λέει να πέσει, αλλά η Ντίνα Νικολάου γνωρίζοντας μας το τι θέλουμε μας μαγειρεύει Πολύχρωμη και χορταστική σαλάτα με έντονο το άρωμα του δυόσμου και δροσερή γεύση από τον μαϊντανό. Δροσιστείτε και συνοδεύστε με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!!!!
Υλικά Εκτέλεση
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 250 γρ. κινόα
- 200 γρ. φακές
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 αγγούρι καθαρισμένο, και κομμένο σε μικρά καρέ
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- τα φυλλαράκια από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
- 200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μικρούς κύβους
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη βινεγκρέτ
- χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
- 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, ψιλοκοπανισμένοι
- ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
▪αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Σταδιακά ρίχνω το λάδι και χτυπάω λίγο ακόμη, μέχρι να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για την σαλάτα: Πλένω αρκετές φορές την κινόα και την βάζω σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω 500 ml από τον ζωμό και αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15-18 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με ένα καπάκι και την αφήνω να κρυώσει.
Παράλληλα, ξεπλένω τις φακές και τις βάζω σε ένα κατσαρόλακι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, τις σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω την κινόα με τις φακές. Προσθέτω το αγγούρι, τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Ρίχνω τη φέτα και αλατοπιπερώνω. Ραντίζω με την βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και σερβίρω.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε www.dinanikolaou.gr