Τα ονειρεμένα πασχαλινά αμυγδαλωτά της Ντίνας Νικολάου συνδυάζουν παράδοση και γκουρμέ φινέτσα. Αρωματισμένα με ανθόνερο και ξύσμα πορτοκαλιού, λιώνουν στο στόμα και σκορπούν αρώματα άνοιξης. Ιδανικά για το πασχαλινό τραπέζι, χαρίζουν γλυκιά νοσταλγία και αυθεντική ελληνική γεύση.

Προετοιμασία: 20’

Ψήσιμο: 20’

Υλικά για 12 αμυγδαλωτά

200 γρ. πούδρα αμυγδάλου

3 ασπράδια + 1 για το γλάσο

50 γρ ζάχαρη άχνη

50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. cranberries

1/2  κ.γλ βανίλια υγρή

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κ.σ μέλι

1 πρέζα αλάτι

200 γρ αμύγδαλο φιλέ

Διαδικασία:

https://dinanikolaou.gr/recipe/amygdalwta-pasxalina/