Στους χώρους της Γκαλερί Αργώ, στην οδού Νεοφύτου Δούκα 5 στο Κολωνάκι, υποδέχτηκε η ζωγράφος Βάσω Γκιώνη Ζησιμοπούλου, εκλεκτούς καλεσμένους για να παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με έργα σε μικτή τεχνική, κάτω από το γενικό τίτλο «Ελαίης σκιή – UmbraOleae», σε μια έκθεση που θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου.
Η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν , Δρ Ιστορικός της τέχνης, τεχνοκριτικός- Officier des Arts et Lettres υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σχετικά με τη δουλειά της Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου:
“Η άξια δημιουργός κατορθώνει -στην συνεχώς εξελικτική πορεία της –να ανανεώνεται ουσιαστικά – πάντοτε -εκ των ένδον καθώς δεν απειθεί ποτέ στις θεμελιακές αρχές της. Προικισμένη με μιαν εξαιρετική ευχέρεια στο σχέδιο και με μιαν ανεξάντλητη έφεση να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται σε νέα υλικά , η ζωγράφος θέλγει όχι μόνον οπτικά αλλά και ψυχολογικά μες από το τωρινά ,αφιερωμένα στην <Ελαία> έργα της. Η ιδιωματική, τρισδιάστατη, αντιμετώπιση του θέματος στις συνθέσεις με μεικτή τεχνική υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μες από το χρώμα: την πλαστικότητα-οντότητα του πολύπλευρα υποβλητικού δέντρου ενώ στα σχέδια με σέπια και με σινική, η εξαιρετική κινητικότητα του ίχνους προικίζει με έναν ιδιαίτερο παλμό το έργο. ΄Οντως, το τελευταίο μας πείθει ότι μεταλλάσσεται συνεχώς μπροστά μας.[…} Φιλοτεχνημένες ή και εικαστικά πλασμένες μες από την εκάστοτε ύλη [σχέδιο ,μεικτή τεχνική ]οι Eλιές της Γκιώνη αποτελούν, πάνω απ όλα, υπέρτατες μαρτυρίες αυτού καθεαυτού του μυστηρίου της ζωής. Άτεγκτες μαρτυρίες όχι μόνον των ανθρώπινων αλλά και των μεταφυσικών πεπραγμένων συντελούν στο να μην οραματιζόμαστε μόνον αλλά στο να <ψηλαφούμε>- σχεδόν – τον αόρατο για εμάς μεταφυσικό κόσμο. Δύσκολο εγχείρημα τόσο από την πλευρά της τεχνικής όσο και σε ότι αφορά την ιδεατή προσέγγιση του κύριου ερεθίσματος. […]” Η Βάσω Γκιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Académie de la Grande Chaumière στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη. Παράλληλα σπούδασε ιστορία Τέχνης στην Σχολή του Λούβρου. Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB). Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας. Η επαφή της με το Μουσείο Περαντινού την εισήγαγε στο χώρο της γλυπτικής, στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία ενώ είναι και μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου. Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε 17 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές σε Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Νέα Υόρκη και στις Κάννες.